Visie

Ik ben een mensen-mens en vind het belangrijk dat iedereen op de juiste plek zit. De ene medewerker geeft leiding, de ander voert uit of is deskundig op z’n eigen terrein. Helaas gaat dat in de praktijk nog wel eens mis. De beste verkoper wordt gebombardeerd tot manager verkoop. Maar de beste verkoper is misschien helemaal niet geschikt als manager. En dan gaat het mis. Frustraties aan alle kanten met als gevolg een overwerkte medewerker die langdurig uitvalt, verlies van een goede verkoper en een negatieve sfeer in de organisatie omdat de afdeling niet goed is aangestuurd.
Ik wil dergelijke zaken bespreekbaar maken en ervoor zorgen dat alle partijen weer plezier in hun werk krijgen. En dat is te zien aan de resultaten!

Vertrouwen

Juridische documenten en contracten zijn van belang. Jazeker! Maar het staat of valt met de uitvoering daarvan. Het is onmogelijk om alles van tevoren tot in de puntjes uit te werken en dicht te metselen. Vandaar dat ik werk op basis van vertrouwen. Dat mogen klanten van mij verwachten en ik verwacht dat van hen.

undefined

Samenwerken

Er wordt veel overlegd tussen werkgevers, werknemers, ondernemingsraden, vakbonden. Het wordt nog wel eens spannend, bv. als de kosten van het arbeidsvoorwaardenpakket te hoog dreigen te worden of de directie van mening is dat de ondernemingsraad zich te star opstelt of de vakbonden alleen hun eigen achterban tevreden willen stellen. Deze spanning is begrijpelijk en verklaarbaar. Soms kan een goed gesprek uitkomst bieden. Burggraaf Consulting heeft vaker met dit bijltje gehakt, kent de verschillende partijen en weet de weg in de overlegpolder. Het doel? Weer gaan samenwerken.

In beweging komen

Sommige bedrijven en/of teams zijn helemaal op elkaar uitgekeken en vastgeroest. Als dat blijft voortduren, kost dat handen vol geld en het levert bovendien veel frustratie op.
Burggraaf Consulting werkt vaker met teams en is in staat “het bed op te schudden” en mensen in beweging te krijgen.

Steeds verbeteren

Als je kijkt naar bepaalde bedrijfsprocessen en procedures, is volstrekt helder dat besluitvorming soms stroperig gaat en levertijden niet altijd gehaald worden.
Nadenken over het efficiënt inrichten van bedrijfsprocessen kan veel tijd en kosten besparen. Dat heeft de opleiding tot Lean 6Sigma consultant wel geleerd. Het aardige is dat dit ook kan op het gebied van HR!