Wim Burggraaf

undefinedIk ben een enthousiast persoon, dit kenmerkt dan ook mijn stijl van werken. Mijn werkstijl is daarnaast no-nonsense, direct en oplossingsgericht: geen woorden maar daden. Kennis van arbeidsvoorwaarden en veranderingstrajecten zijn mij op het lijf geschreven. Ik voel me thuis in de complexe wereld van vakbonden, ondernemingsraden en directies. Mijn meerwaarde zit enerzijds in de kennis van de materie die ik heb opgedaan in het jarenlange vakbondswerk. Anderzijds in het vermogen om snel verbanden te zien en het aandragen van praktische oplossingen die voor alle partijen werkbaar zijn. En dat kan alleen door een uitgebreid netwerk.

Vanaf 2006 werk ik als zelfstandig adviseur. Dat doe ik meestal in m’n eentje. Daar waar nodig werk ik samen met andere specialisten. Gelukkig beschik ik over een uitgebreid netwerk.

Doordat ik bij het CNV heb gewerkt, ken ik de vakbondswereld en de wereld van de ondernemingsraden (medezeggenschap) door en door.
Vanaf 2006 heb ik veel verschillende opdrachten uitgevoerd voor werkgevers. Daarnaast ben ik betrokken bij verschillende medezeggenschapstrajecten.
In de loop der jaren heb ik medewerkers die ontslagen werden, juridisch ondersteund.
Al met al heb ik veel kennis op het gebied van arbeidsrecht en alles wat met personeelszaken te maken heeft.

Opleiding

Geboren in 1967 en Nederlands recht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam met als specialisatie: (collectief) arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht en onderhandelen. Gedurende mijn loopbaan heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van personeelsbeleid, coaching, leidinggeven, onderhandelen en marketing.
Van 2005-2007 heb ik de CNV Masterclass (Master of Social Management) gevolgd en afgerond. De Masterclass is een opleiding Maatschappelijke Bestuurskunde.
In 2013 heb ik de opleiding tot Lean 6Sigma Consultant gevolgd. Deze opleiding is gericht op het continue verbeteren van processen.

Loopbaan

Na mijn afstuderen in 1994 heb ik gewerkt als bestuurder bij CNV Dienstenbond. Ik heb me hoofdzakelijk bezig gehouden met het behartigen van de belangen van leden in de zakelijke en financiële dienstverlening. Daarvoor moest ik CAO’s afsluiten en is mijn kennis van arbeidsvoorwaarden toegenomen. Daarnaast ben ik bij meer dan honderd reorganisaties betrokken geweest en was ik onderhandelaar voor Sociale Plannen. Ik zat dus aan tafel bij zowel directies als ondernemingsraden en heb daardoor bedrijven op alle niveaus leren kennen.
In 1999 werd ik leidinggevende van een regiokantoor van CNV Dienstenbond. Hier heb ik aan den lijve ondervonden wat het betekent om leidinggevende te zijn. Deze ervaring komt nu goed van pas in veranderingstrajecten.